27 April 2024

Οι αγαπημένες μου νηστίσιμες συνταγές

Οι αγαπημένες μου νηστίσιμες συνταγές

Η νηστεία δεν σημαίνει απαραίτητα περιορισμό στη γεύση. Το ελληνικό τραπέζι προσφέρει πλήθος νηστίσιμων συνταγών που συνδυάζουν την υγεία με τη γεύση. Θα σας παρουσιάσω μερικές από τις αγαπημένες μου νηστίσιμες συνταγές.

Ψητά ζυμαρικά με ντοματίνια και ρεβύθια

Απολαύστε ένα υγιεινό γεύμα με ζυμαρικά, ψητή ντομάτα και ρεβίθια. Τα λαχανικά και τα ρεβίθια συνδυάζονται με τα ζυμαρικά και το σπανάκι. Είναι απλό και εύκολο στην προετοιμασία.

Λεμονάτα φασόλια γίγαντες

Μελωμένα φασόλια γίγαντες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, και σήμερα θα σας δείξω μια πολύ εύκολη διαδικασία για να τα προετοιμάσετε. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο και διαφορετικό.

Ρεβύθια με σπανάκι και σάλτσα από ταχίνι

Μελωμένα Ρεβύθια με Σπανάκι! Μια από τις συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις!

Νηστίσιμο σουφλέ ζυμαρικών

Aν μπορείς να το κάνεις νηστίσιμο, γιατί όχι; Νηστίσιμο σουφλέ ζυμαρικών και πίστεψε με, όταν το δοκίμασα, αναρωτήθηκα αν οντός έχω βάλει φυτικά προϊόντα, γιατί αν δεν το ήξερα, θα έλεγα ξεκάθαρα πως δεν είναι vegan.

Παστίτσιο Νηστίσιμο

Είναι νόστιμο, είναι ελαφρύ είναι για σένα που θέλεις να φας γευστικά αλλά και υγιεινά…. Ένα παστίτσιο που είναι με πολλά χωρίς αλλά ουσιαστικά τα έχει όλα.

Ρεβυθάδα λεμονάτη

Αγαπώ πάρα πολύ τα ρεβύθια. Όσο πιο απλή η συνταγή, τόσο το καλύτερο. Δεν είναι μόνο θέμα χρόνου , το οποίο είναι βασικό , αλλά και η μικρή επεξεργασία που κρατάει τις γεύσεις των ρεβύθιων ζωντανές. Τα ρεβύθια, το λεμόνι, η πιπεριά αλλά και ο ανήθος , τι καλύτερο;

Φασολάδα λεμονάτη

Είναι η φασολάδα που θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή όλο το χειμώνα και όχι μόνο !

Η νηστεία δεν είναι μόνο μία περίοδος αυτοσυγκράτησης, αλλά και μία ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέες γευστικές εμπειρίες και να ενισχύσουμε την υγεία μας. Οι νηστίσιμες συνταγές μπορούν να είναι εξίσου νόστιμες με τις καθημερινές μας συνταγές, αρκεί να μάθουμε πώς να τις εκμεταλλευτούμε. Ελπίζω οι αγαπημένες μου συνταγές να σας εμπνεύσουν να δημιουργήσετε τα δικά σας νηστίσιμα πιάτα.

About Author

Πέτρος Μαούνατζης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »