Brownies με μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Καλή Χρονιάαααααα…..Ας γεμίσει η νέα χρονιά με μαγεία ,όνειρα και καλή τρέλα.

Ελπίζω να διαβάσουμε μερικά σπουδαία βιβλία ,να φιλήσουμε, να αγαπήσουμε, να δημιουργήσουμε τέχνη, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να μαγειρέψουμε,να ταξιδέψουμε και να βοηθήσουμε κάποιον που έχει ανάγκη, να ζήσουμεεεε χωρίς πρέπει και μη…..σε ένα κόσμο που θα υπάρχει μόνο το καλό… εκεί θα με βρεις το 2020 γιαυτό τρέξε να με συναντήσεις….. Λοιπόν είμαι εδώ με μια όμορφη ιδέα για σένα που σου έμειναν μελομακάρονα και κουραμπιέδες…λέω εγώ τώρα αν σου έμειναν!!!!! Συνεχίζω….αν λοιπόν σου έμειναν χαχαχαχα σου έχω μια τέλεια λύση για να μην τα τρώει ο δίσκος αλλά η κοιλίτσα σου. Ένα υπέροχο και εύκολο brownies που έχει μέσα όλα τα αρώματα  των Χριστουγέννων, πλημμυρισμένο στην σοκολάτα….για κάνε το λίγο εικόνα και όταν το κάνεις πάμε μαζί να σου δείξω πως θα το φτιάξεις…Είσαι έτοιμος? Μουσική έβαλες…..? Φύγαμεεεεε…..Η συνταγή δική σου με αγάπη!!!

Brownies με μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: ΓλυκάΚουζίνα: ΑμερικάνικηΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

10

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

40

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 125γρ Κουβερτούρα σοκολάτα

  • 250γρ Ζάχαρη

  • 170γρ Βούτυρο

  • 3 Αυγά

  • 40γρ Κακάο

  • 150γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 4-5 Μελομακάρονα

  • 4-5 Κουραμπιέδες

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφού λιώσει καλά κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τα χτυπάμε αρκετά με ένα σύρμα.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα μέσα στο ταψί και τοποθετούμε από πάνω εναλλάξ τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ( αφού έχουμε αφαιρέσει την πολλή άχνη). Βάζουμε κουταλιά , κουταλιά το υπόλοιπο μείγμα στο ταψί ώστε να τα καλύψουμε εντελώς. Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει λίγο κόβουμε και σερβίρουμε.
    Καλή επιτυχία.
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »