27 April 2024

Τσουρεκάκια με σταφίδες

Τσουρεκάκια με σταφίδες

Τέλεια τσουρεκάκια με σταφίδες για όλες τις ώρες. Η επιτυχία κρύβεται στην υπομονή σου….. στο να περιμένεις να φουσκώσει η ζύμη. Τι να σου πω για τη μυρωδιά με πήγε ταξίδι…σε μέρη μαγικά εκεί που τα χρώματα και οι μυρωδιές είχαν άλλη αξία.

Αλήθεια πόσες στιγμές έχεις περάσει χωρίς να σκέφτεσαι ότι κάποια μέρα θα σου λείπουν ή μάλλον δε φαντάζεσαι ποτέ που θα σου λείψουν, γιατί για κάποιο λόγο νομίζεις ότι θα διαρκέσουν για πάντα και ξυπνάς ένα Πάσχα και όλα είναι αλλιώς… η νονά σου δεν ήρθε με το τσουρέκι, και τη λαμπάδα θα πρέπει να τη διαλέξεις μόνος σου γιατί απλά μεγάλωσες….μα εγώ δε θέλω ένα απλό άσπρο κερί…θέλω λαμπάδα  με νεράιδες και βασίλισσες όπως και τότε….γιατί η ψυχή δε μεγαλώνει λένε… Λοιπόν, φέτος δε θα πάμε εκκλησία και δε θα φάμε και όλοι μαζί , όμως η λαμπάδα με την πριγκίπισσα θα ανάψει….η προσευχή θα γίνει και η πασχαλιά έξω από το σπίτι έχει ανθίσει…. το τσουρέκι θα ψηθεί και το σπίτι θα μοσχομυρίσει ….
Δεν το βάζουμε κάτω, εμείς δίνουμε αξία στις μέρες μας…

Η συνταγή δική σου με αγάπη!!!

Τσουρεκάκια με σταφίδες

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: ΤσουρέκιαΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Servings

12

servings
Prep timeminutes
Cooking time

3

hours 

20

λεπτά
Calorieskcal

Συστατικά

  • 600γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 250γρ Ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 1 (για άλειμμα) Κρόκο

  • 100γρ Βούτυρο Αγελαδινό

  • 2 φακελάκια Μαγιά ξηρή

  • 1 Βανίλια

  • 100γρ μαύρες Σταφίδες

Οδηγίες

  • Χτυπάω με το μίξερ ζάχαρη, βούτυρο, αυγό και βανίλια, λιώνω τη μαγιά μέσα στο γάλα (προσοχή χλιαρό) το προσθέτω μέσα στο μείγμα. Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι να γίνει μια σφικτή ζύμη! (αν κολλάει προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα).Τέλος, ρίχνω τις σταφίδες.
    Σκεπάζω τη ζύμη και αφήνω για 2 ώρες να φουσκώσει!
  • Αφού φουσκώσει μοιράζω με τη βοήθεια μια ζυγαριάς σε 12 κομμάτια από 100 γρ το καθένα. Ανοίγω με ένα πλάστη και τυλίγω ρολάκι το στριφογυρίζω λίγο και το διπλώνω σαν σαλιγκάρι (κοίτα τις φωτό). Τοποθετώ στο ταψί και τα αφήνω για μια ώρα περίπου σκεπασμένα.
    Προθερμαίνω το φούρνο 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνω για 20 λεπτά περίπου αφού πριν έχω αλείψει με το κρόκο αυγού.
    Καλή επιτυχία.
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »