Σούπα με κουνουπίδι και κουρκουμά

Σούπα με κουνουπίδι και κουρκουμά

Το κουνουπίδι και ο κουρκουμάς είναι δύο δημοφιλή superfoods… Το κουνουπίδι έχει υψηλή διατροφική αξία και η συστηματική κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο.  

Ο κουρκουμάς είναι πολύ γνωστός για τα οφέλη που έχει για την υγεία μας. Σύμφωνα με τον Δρ William LaValley, όσοι ασχολούνται σε ερευνητικό επίπεδο με τη θεραπεία του καρκίνου, γνωρίζουν πως η κουρκουμίνη είναι απαραίτητη για την πρόληψη κάθε τύπου καρκίνου. Δυο τροφές που θα αρχίσεις από χθες…. να βάζεις στην καθημερινότητα σου!!!!

Ο συνδυασμός κουνουπιδιού και κουρκουμά με άφησε άφωνη, πολύ εύκολη διαδικασία ,πολύ λίγα υλικά ένας συνδυασμός γεμάτος υγεία…. μπαίνει στα αγαπημένα μου…. μάλλον και στα δικά σου…σωστά; πολύ σωστά… Η ελευθερία και η υγεία μοιάζουν με το οξυγόνο. Αισθάνεσαι την αξία τους όταν λείπουν….πάμε μαζί να φροντίσουμε να μη μας λείψουν ποτέ…

Η συνταγή δική σου με αγάπη!!!

Σούπα με κουνουπίδι και κουρκουμά

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: ΣούπεςΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

2

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

30

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 1 μικρό (τα μπουκέτα μόνο) Κουνουπίδι

  • 1 μικρό Κρεμμύδι

  • 1 σφηνάκι Ελαιόλαδο

  • 1 κουτ γλυκού Κουρκουμά

  • Αλάτι

  • Φρέσκο πιπέρι

  • 1 λίτρο Ζωμό λαχανικών

Οδηγίες

  • Αρχικά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον κουρκουμά. Ρίχνουμε και τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά περίπου.
  • Αφού βράσει σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Πολτοποιούμε το κουνουπίδι με το μπλέντερ προσθέτοντας ζουμί (δε θα το πάρει όλο) φτιάξε τη στα γούστα σου.
    Καλή επιτυχία!
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »