25 April 2024

Δες τρεις τρόπους για να ψήσεις τα ψητά σου και μια απίθανη μαρινάδα για την Τσικνοπέμπτη….

Δες  τρεις τρόπους για να ψήσεις τα ψητά σου και μια απίθανη μαρινάδα για την Τσικνοπέμπτη….

Έφτασε η Τσικνοπέμπτη και φυσικά δεν θα βγούμε έξω όπως συνηθίζαμε , θα μείνουμε σπίτι και θα περάσουμε το ίδιο όμορφα, θα ψήσουμε , θα πιούμε και θα τραγουδήσουμε …εσείς…εγώ άστο καλύτερα χαχαχαχα…Για εσένα λοιπόν που ετοιμάζεσαι να ανάψεις φωτιά και να ψήσεις στα κάρβουνα, κοινώς να κάνεις barbeque και αναζητάς μερικά μυστικά για τέλειο ψήσιμο ήρθες στο σωστό άρθρο. Παρακάτω θα βρεις μερικά μυστικά για να ψήσεις τέλεια τα κρέατα σου…

Το βασικό είναι η μέτρια φωτιά…Οι μεγάλες φλόγες σίγουρα εντυπωσιάζουν αλλά για ένα άψογο ψήσιμο απαιτείται μέτρια φωτιά. Αν βάλεις το κρέας στις φλόγες θα καεί. Αν όμως το βάλεις στα κάρβουνα θα καραμελώσει εξωτερικά και θα μείνει ζουμερό εσωτερικά.

Το κρέας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου…Πριν μπει στην σχάρα το κρέας πρέπει να βγει από το ψυγείο μισή ώρα πριν για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Όχι αλάτι από την αρχή….Μην αλατίζεις το κρέας εκ των προτέρων διότι θα χάσει πολλά από τα υγρά του και θα βγει στεγνό.

Κρέας μαριναρισμένο….Φτιάξε μια νόστιμη μαρινάδα και δώσε γεύση στο κρέας. Πασπάλισε το κρέας και άφησε το στο ψυγείο για μερικές ώρες να τραβήξει τα αρώματα του. Μια υπέροχη πρόταση για μαρινάδα είναι η παρακάτω που σου ετοίμασα πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε…

θα πρέπει να προθερμάνεις τη σχάρα…Η σχάρα θα πρέπει να είναι καυτή.

Το κρέας ενώ το ψήνεις….θα το γυρίζεις πάντα με λαβίδα, δεν το τρυπάς με πιρούνι ποτέ.

Αφού το κρέας ψηθεί το αφήνεις ….για 5 λεπτά σε ένα πιάτο να ξεκουραστεί. Με αυτό το τρόπο θα γίνει ποιο ζουμερό.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

  • 200γρ Μουστάρδα (απαλή)
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • μερικά φύλλα δεντρολίβανο
  • 1 κουτ γλυκού πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Με ένα πινελάκι πασπαλίζουμε τα κρέατα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες να τραβήξουν όλα τα αρώματα. Τα βγάζουμε μισή ωρίτσα πριν τα ψήσουμε για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά που θα χρειαστείς
τα βάζουμε όλα μαζί στο μπλέντερ
τα πολτοποιούμε μέχρι να βγει ένα ομοιόμορφο μείγμα
Πασπάλιζουμε τα κρέατα και τα αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να τραβήξουν όλα τα αρώματα…μην ξεχάσεις πριν το ψήσιμο τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Τώρα αν δεν έχεις κάρβουνα και σχάρα μη μου στενοχωριέσαι ύπαρχουν και άλλοι τρόποι για να απολαύσεις τα κρεατάκια σου το ίδιο γευστικά…

Η γκριλιέρα ‘σχαροτήγανο’ στην ουσία είναι ένα είδος τηγανιού με ραβδώσεις και σίγουρα θα σε σώσει…Η εσωτερική του επιφάνεια μοιάζει με σχάρα και χρησιμεύει τόσο σαν grill όσο και σαν τηγάνι για τα φαγητά… Μια υπέροχη λύση χωρίς φασαρία ακολουθείς ακριβώς τα παραπάνω μυστικά και θα έχεις πετύχει τα καλύτερα κρεατάκια.

Ο φούρνος είναι επίσης μια υπέροχη κλασική λύση που σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο….στο γκριλ λοιπόν όπου χρησιμοποιείται κυρίως για ψήσιμο κρέατος, όπως μπριζόλες και κεμπάπ, αλλά και για ψητά λαχανικά, ψάρια και για ρόδισμα.Το μυστικό για ένα καλό ψήσιμο κρύβεται στην προθέρμανση του φούρνου .Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αν είσαι ανυπόμονος και ανοίγεις κάθε τρεις και λίγο το φούρνο για να δεις αν το φαγητό είναι έτοιμο τότε σίγουρα επιβραδύνεις το ψήσιμό του. Ο ατμός που βγαίνει από το φούρνο κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα του είναι η υγρασία που χρειάζεται για να γίνει το φαγητό καλοψημένο και ζουμερό.

Οι παραπάνω τρόποι είναι όλοι άψογοι για να ψήσεις τα κρεατάκια σου , ότι και να επιλέξεις το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ…Γέμισε το ποτήρι σου κρασάκι και άντε στην υγεία μας και του χρόνου καλύτερα!!!

Τα δικά μου κρεατάκια είναι ψημένα στο γκριλ
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »