Σορμπέ Κεράσι|Χωρίς ζάχαρη
Τα κεράσια τρώγονται κυρίως ως φρέσκα φρούτα και φυσικά δεν είναι μόνο ένα από τα πιο νόστιμα και δροσερά καλοκαιρινά φρούτα, είναι και ένας διατροφικός θησαυρός.
Αυτό το μικρό, ζουμερό φρούτο προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας και αξίζει μια θέση στο πιάτο μας.
Τα κεράσια δεν είναι μόνο θρεπτικά, αλλά ανήκουν στα φρούτα που προστατεύουν συνολικά την υγεία. Ένα φλιτζάνι ή περίπου 21 κεράσια δίνουν λιγότερες από 100 θερμίδες, ενώ καλύπτουν το 15% των καθημερινών σας αναγκών σε βιταμίνη C.
Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι κερασιών: το γλυκό κεράσι και το ξινό κεράσι ή αλλιώς βύσσινο.
Στην Ελλάδα καλλιεργούνται αρκετές ποικιλίες κερασιάς στην Πιερία, την Έδεσσα, τη Ροδόπη, τα Γρεβενά, και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας.
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα δροσερό σορμπέ κεράσι χωρίς ζάχαρη και νομίζω δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ιδανικο για μικρά παιδάκια και σούπερ υγιεινό ….Έλα μαζί μου να δώσουμε χρώμα και γεύση στο καλοκαίρι ….