28 March 2024

Πως να βάψεις τα αυγά του Πάσχα με απίθανους και εύκολους τρόπους

Πως να βάψεις τα αυγά του Πάσχα με απίθανους και εύκολους τρόπους

Ένα από τα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών….Η διαδικασία του βαψίματος γίνεται την Μ. Πέμπτη η οποία είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου όπου ο Χριστός πρόσφερε άρτο και κρασί ως συμβολισμό για το σώμα Του και το αίμα Του, έτοιμος να θυσιαστεί για να ελευθερώσει τον κόσμο από τα δεσμά της αμαρτίας. Η χριστιανική παράδοση θέλει τα αυγά, σύμβολο της γονιμότητας και της έναρξης ενός νέου κύκλου ζωής. Το κόκκινο τους χρώμα συμβολίζει το αίμα του Χριστού που έδωσε σωτηρία στον κόσμο, συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός, όπως το περίβλημα του αυγού αλλά έκρυβε μέσα ζωή αφού από αυτόν βγήκε ο Ιησούς και αναστήθηκε.

Με τον καιρό τα αυγά άρχισαν να βάφονται σε διάφορα χρώματα με κύριο πρωταγωνιστή πάντα το κόκκινο χρώμα αφού δεν λείπει πότε από κανένα σπίτι…Όμως πολλές φορές το καλαθάκι γεμίζει με πολύχρωμα αυγά με διάφορους τρόπους και τεχνικές που υπάρχουν ακόμα και από τις γιαγιάδες μας….Σήμερα θα σου δείξω ένα καταπληκτικό τρόπο για να κάνεις τα αυγουλάκια σου ντεκουπάζ…Χωρίς βαφές, χωρίς κόπο και τόσοοο όμορφα να στολίσεις το καλαθάκι σου και να γεμίσει το σπίτι με τις ομορφιές του Πάσχα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • Αυγά βρασμένα
  • Χαρτοπετσέτες με σχέδια της αρεσκείας σου
  • 1 σπράδι αυγού (ελαφρώς χτυπημένο)
  • 1 πινέλο
  • 1 ψαλίδι

Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να ξεχωρίσεις τα φύλλα από τις χαρτοπετσέτες (κρατάς μόνο την χρωματιστή). Κόψε το φύλλο αυτό της χαρτοπετσέτας σε τέσσερα ισομερή κομμάτια.

Βάζεις το κομμάτι της χαρτοπετσέτας με το επιθυμητό σχέδιο πάνω στο αυγό και από πάνω περνάς μια γερή δόση ασπραδιού με το πινέλο έτσι ώστε το χαρτί να μουλιάσει και να κολλήσει πάνω στο τσόφλι.

Στη συνέχεια κόβεις τα περιττά μέρη της χαρτοπετσέτας και ξαναπερνάς με ασπράδι και πινελάκι έτσι ώστε το αυγό να καλυφθεί ομοιόμορφα. Μην φοβηθείς να δεις το χρώμα τους να μην είναι έντονο μόλις στεγνώσουν θα γίνουν με ζωντανά χρώματα. Αφήνεις τα αυγά να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!

Βρεγμένα με το ασπράδι
Στεγνά μετά από 4-5 ώρες

Το Πάσχα μην ξεχνάς είναι η λαμπρότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, είναι ίσως η μοναδική γιορτή που κλείνει μέσα της όλα τα συναισθήματα. Από την αγωνία, τον πόνο τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης, περνάμε στην αγαλλίαση και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση. Με αυτήν την φράση λοιπόν θα κλείσουμε αυτό το άρθρο να έρθει επιτέλους η αγαλλίαση και η Ανάσταση στην ζωή μας και να επιστρέψουμε ξανά στην ελευθερία μας. Από τον Πέτρο και την Έλενα Καλό Πάσχα με υγεία και κάθε καλό στο σπίτι σας.

Σε αυτό το βίντεο θα δεις και άλλους τρόπους για να βάψεις τα αυγά σου….

About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »