18 April 2024

Ιδέες για εύκολες σούπες

Ιδέες για εύκολες σούπες

Εμείς όπως είδη θα έχεις καταλάβει αγαπάμε πολύ τον Χειμώνα, ένα σπίτι ζεστό, ένα τζάκι αναμμένο , έξω να βρέχει και να απολαμβάνεις ένα πιάτο με αχνιστή σούπα. Οι σούπες είναι η αγαπημένη επιλογή του Χειμώνα. Αν δεν γευτείς μια σούπα είναι σαν να μην ήρθε ο Χειμώνας, σίγουρα θα συμφωνείς μαζί μου αν και εσύ είσαι μέσα στους αγαπημένους Χειμωνάκιδες.
Η λέξη σούπα προέρχεται από το γαλλικό soup που έχει σαν ρίζα το λατινικό suppa που σημαίνει ψωμί βουτηγμένο σε ζουμί. Οι πρώτες σούπες χρονολογούνται περίπου στο 6.000 π. Χ., καθώς το βράσιμο δεν αποτελούσε διαδεδομένη μέθοδο μαγειρέματος μέχρι να ανακαλυφθούν πήλινα σκεύη πριν από 9.000 χρόνια. Οι σούπες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνουν την θερμοκρασία στο σώμα. Έχουν μεγάλη διατροφική αξία η οποία βέβαια εξαρτάται από τα συστατικά τους.Οι περισσότερες σούπες στο σύνολο τους δεν έχουν πολλές θερμίδες. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα που συνηθίζουν να καταναλώνουν σούπες τείνουν να έχουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Συνολικά οι σούπες αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για πιάτα με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να καταναλώσουμε ποσότητα λαχανικών χωρίς να τα φάμε σε σαλάτα, ενώ παίρνουμε και σημαντική ποσότητα υγρών. Παρακάτω σου μαζέψαμε μερικές από τις αγαπημένες μας σούπες και σου τις παρουσιάζουμε με αγάπη!!!!

Σούπα λαχανικών με τραχανά

Σούπα με μπρόκολο

Σούπα Λαχανικών

Σούπα του δάσους

Κοτόσουπα με τραχανά

Γαριδόσουπα

Ντοματόσουπα

Σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας

About Author

Πέτρος Μαούνατζης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »