Ραβανί
Ο καλύτερος τρόπος ν’ αντιστέκεσαι σε έναν πειρασμό, είναι να υποκύπτεις σ’ αυτόν. Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνεις με αυτό το ραβανί να παραδοθείς και να το αφήσεις να σε ταξιδέψει…. γιατί είναι μελιστάλαχτο και μαστιχωτό !!
Το “ραβανι”μας έρχεται από τα Περσικά και το δίλημμα είναι ραβανί ή ρεβανί? Στην πρώτη εκδοχή του το προτιμά η νότια Ελλάδα και στη δεύτερη ο Βορράς.
Ο μύθος λέει ότι πρώτοι το έφτιαξαν οι Αιγύπιοι ένας άλλος πως πήρε το όνομα του από τον Τούρκο ποιητή Ρεβανί του 16ου αιώνα που είχε μια έφεση στη γαστρονομική ποίηση και του άρεσε να σκαρώνει σιροπιαστά και μελιστάλαχτα στιχάκια.Όπως και να έχει είναι ένα γλυκό με άρωμα και γεύση και εγώ αγαπώ πολύ τις γεύσεις που μένουν στη μνήμη, γιατί η ευτυχία δεν είναι κάτι που βιώνεις αλλά κάτι που θυμάσαι και αυτή τη γεύση θα τη θυμάσαι για πάντα… και μην ξεχνάς ο έρωτας περνάει από το στομάχι, μα το φαΐ μένει πάντα στην καρδιά!!!!
Δική σας η συνταγή με αγάπη.
Ραβανί
Κατηγορία: ΚέικΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια15
servings1
hour–
kcalΣυστατικά
1 1/2 φλιτζάνι τσ Φαρίνα
1 1/2 φλιτζάνι τσ Ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσ Σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι τσ Γάλα
5 Φρέσκα αυγά
1 Βανίλια
1 κουταλάκι Μαστίχα
3 ποτήρια Ζάχαρη
3 1/2 ποτήρια Νερό
1 Φέτες πορτοκάλι
2 κουτ σούπας Βούτυρο
Οδηγίες
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι τη βανίλια και τη μαστίχα να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Βουτυρώνουμε ένα ταψί 26 εκατ πασπαλίζουμε με αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Ωστόσο ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το πορτοκάλι και βράζουμε για 5-10 λεπτά. Αφού ψηθεί και το σιρόπι μας είναι χλιαρό προς κρύο σιροπιάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί, παγωτό ή και σκέτο.
Καλή επιτυχία!!!