19 April 2024

Ψωμάκια γεμιστά με μαρμελάδα

Ψωμάκια γεμιστά με μαρμελάδα

Αν με ρωτήσεις ποια ήταν  η αγαπημένη μου μαρμελάδα μικρή ξεκάθαρα θα σου απαντήσω δυνατά η μαρμελάδα φράουλα και παραμένει ακόμα  πρώτη στις προτιμήσεις μου!!!

Αναμνήσεις πολλές … περίεργο παιδί στα φαγητά, επιλεκτικές γεύσεις πάντα (μαμά συγνώμη) όποτε η μαρμελάδα αυτή ήταν σιγουράκι ότι κάτι θα έτρωγα το πρωί όποτε υπήρχε πάντα στο σπίτι! Αυτά τα ψωμάκια λοιπόν μου θύμισαν την παιδική μου ηλικία….γεμάτα λαχταριστή μαρμελάδα φράουλα, πανεύκολα και πεντανόστιμα!!! Ιδανικά για πρωινό και εννοείται μπορείς να τα φτιάξεις με μερέντα ή ότι γεύση μαρμελάδα αγαπάς…

Η συνταγή δική σου με αγάπη…
#enjoy_the_moment

Ψωμάκια γεμιστά με μαρμελάδα

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: ΤσουρέκιαΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

6

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

1

hour 

30

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 2 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 200ml χλιαρό Νερό

  • 1 φακελάκι Μαγιά ξηρή

  • 1 κουτ σούπας ξύδι

  • 2 κουτ σούπας Ελαιόλαδο

  • 1/2 κουτ γλυκού Αλάτι

  • 2 κουτ σούπας Ζάχαρη

  • 200γρ Μαρμελάδα Φράουλα

  • για πασπάλισμα Σουσάμι

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη διαλύουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη.
    Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς.
    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
    Πλάθουμε ένα στρογγυλό ζυμαράκι, το λαδώνουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. Στη μισή ζύμη ρίχνουμε μαρμελάδα και την κλείνουμε με την άλλη μισή. Πατάμε με τα χέρια μας τις άκρες ώστε να φυλακίσουμε τη μαρμελάδα μέσα. Με ένα μαχαιράκι ή με αυτό που κόβουμε την πίτσα κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες.
    Στη συνέχεια σηκώνουμε μια λωρίδα με τα χέρια μας και τη διπλώνουμε σε ακανόνιστο σχήμα. (θα πέσει λίγο η μαρμελάδα αλλά δε μας πηράζει) με μερέντα στέκεται καλύτερα!
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά!
    Καλή απόλαυση !
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »