19 March 2024

Σπιτική λεμονάδα με μέλι

Σπιτική λεμονάδα με μέλι

Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η φωνή της…. -Ελάτε σας έφτιαξα λεμονάδα!!!!

Αυτή ήταν η γιαγιά Λένη που δε θα σταματήσω να σου μιλάω ποτέ για εκείνην διότι είναι παντού…Φυσικά η γιαγιά έφτιαχνε λεμονάδα με μισό κιλό ζάχαρη και πολλές φορές ένιωθες και λίγο την ζαχαρίτσα αλλά αυτό ήταν και η μαγεία … με μπόλικα παγάκια και το καλοκαίρι έπαιρνε χρώμα και άρωμα….

Σήμερα η λεμονάδα της γιαγιάς φοράει μέλι και γίνεται ποιο υγιεινή αφού μέλι και λεμόνι είναι ένα θησαυρός για την υγεία… Δροσερή και απόλυτα γευστική που αντέχει στο χρόνο και δημιουργεί απίστευτες αναμνήσεις….
Όπως παλιά ….που ήταν όλα αλλιώς…!!!!

Η συνταγή δική σου με αγάπη…
#enjoy_the_moment

Σπιτική λεμονάδα με μέλι

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: φρέσκος χυμόςΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

10

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 360ml Χυμό λεμονιού

  • 360γρ Μέλι

  • 300ml (χλιαρό) Νερό

  • Φύλλα Μέντας

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε το νερό να είναι χλιαρό, λιώνουμε το μέλι μέσα στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ενώνουμε το χυμό των λεμονιών με το μελόνερο και ανακατεύουμε καλά.
    Δοκιμάζουμε, μήπως θέλουμε να προσθέσουμε μέλι ή λεμόνι και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
    Σερβίρουμε με φύλλα μέντας για έξτρα δροσιά.
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »