19 April 2024

Σαλάτα με γαρίδες

Σαλάτα με γαρίδες

Σήμερα θα σου πω ένα μυστικό…. έχω φοβερή γευστική αδυναμία σε όλα τα θαλασσινά. Αγαπώ πολύ τις γαρίδες και μπορώ να τις φάω με χίλιους δυο τρόπους. Ο συνηθισμένος μου τρόπος ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι παντρεμένες μέσα σε σαλάτες με πολλούς συνδυασμούς…ένας από αυτούς τους συνδυασμούς λοιπόν είναι βουτηγμένες μέσα σε μπόλικο λεμόνι με ελαιόλαδο, άφθονο σκόρδο και μαιντανό.

Το μυστικό είναι να τις αφήσεις εκεί μέσα αρκετή ώρα ώστε να ρουφήξουν όλα τα αρώματα… επιλογή πρασινών φύλλων δική σου…εγώ αγαπώ τα πάντα!!! Σου έβαλα και κουκουνάρι μέσα που είναι μια υπερτροφή για την υγεία σου.
Τα κουκουνάρια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την καλή λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων. Ερευνητές θεωρούν πως το πινολενικό οξύ που βρίσκεται στα κουκουνάρια, ενισχύει τη διατήρηση σωστών επιπέδων της χοληστερόλης και ακόμα είναι πιθανό να μειώνει την LDL χοληστερόλη ενισχύοντας την πρόσληψή της από το συκώτι.

Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι εκτιμούσαν την πλούσια θρεπτική αξία τους και ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που το θεωρούσαν και σύμβολο ανδρισμού και γονιμότητας. Θεωρείτο ότι είχε και αφροδισιακές ιδιότητες. Η ποσότητα που σου γράφω είναι μόνο για μια μερίδα ( δηλαδή μόνο για μένα χαχαχα), εσύ φτιάξε περισσότερο …
Είναι μια τέλεια επιλογή σαλάτας και αν αγαπάς τα θαλασσινά θα γίνει η αγαπημένη σου….

Η συνταγή δική σου με αγάπη!!!

Σαλάτα με γαρίδες

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: ΣαλάτεςΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

1

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

15

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 6 βρασμένες (καθαρισμένες) Γαρίδες

  • 1 σφηνάκι Φρέσκο χυμό λεμονιού

  • 1 σφηνάκι Ελαιόλαδο

  • 1 Ξύσμα Λεμόνι

  • Μαϊντανό

  • 2 σκελίδες κομμένες Σκόρδο

  • (προαιρετικά) Πιπέρι

  • Αλάτι

  • 1/3 φλιτζάνι Κουκουνάρι

  • ( της αρεσκείας σας) Πράσινα φύλλα σαλάτας

Οδηγίες

  • Αρχικά καθαρίζουμε και βράζουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.
    Βουτάμε τις γαρίδες μέσα και τις αφήνουμε τουλάχιστον για 10 λεπτά να αρωματιστούν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα πράσινα φύλλα και προσθέτουμε το μείγμα με τις γαρίδες, ανακατεύουμε καλά! Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και το ξύσμα λεμονιού!
    Καλή απόλαυση !
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »