28 March 2024

Μανέστρα κολοπίμπιρι η όμορφη Κερκυραία!!!

Μανέστρα κολοπίμπιρι η όμορφη Κερκυραία!!!

Μανέστρα κολοπίμπιρι ή (μπούρου μπούρου) λοιπόν η όμορφη κερκυραία… ένα πιάτο παραδοσιακό της κορφιάτικης κουζίνας τυλιγμένο με πολλές παιδικές αναμνήσεις.

Η μανέστρα μας πάει στο ιταλικό μινέστρα δηλαδή σούπα με ζυμαρικό, ενώ το κολοπίμπιρι από το βενετσιάνικο collu pimpiri που σημαίνει με πιπέρι, πιο συγκεκριμένα περιέχει μπόλικο γλυκό κοκκκινοπίπερο. Ένα απλό πιάτο που θυμάμαι πάντα τη μαμά μου να λέει -θα φτιάξω μια μπούρου μπούρου στα γρήγορα αφού είναι ένα φαγητό που το ετοιμάζεις σε ελάχιστο χρόνο. Γίνεται με ψιλό ζυμαρικό, συνήθως κριθαράκι αλλά και με κοφτό μακαρονάκι, σάλτσα με κομιντόρο δηλαδή ντομάτα  όπως την αποκαλούμε στην Κέρκυρα, κρεμμύδι, καρότο, σέλινο ένας κλασικός συνδυασμός της Ιταλικής κουζίνας, εξάλλου έχουμε πολλές επιρροές και στις γεύσεις και στις λέξεις αλλά και στις γειτονιές μας, από τα πιο χαρακτηριστικά  σημεία, το Καμπιέλο, η παλαιότερη συνοικία της πόλης, η οποία θυμίζει πολύ έντονα Νότια Ιταλία.

Ένα φαγητό χουχουλιάρικο, απλό, νηστίσιμο και πεντανόστιμο που αξίζει να δοκιμάσεις! #enjoy_the_moment

Μανέστρα κολοπίμπιρι η όμορφη Κερκυραία!!!

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: ΖυμαρικάΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Servings

3

servings
Prep time
Cooking time

15

λεπτά
Calories

kcal

Συστατικά

  • 1 Κρεμμύδι

  • 2 (κομμένα φέτες) καρότα

  • 180γρ Ντοματίνια

  • 1 κουτ σούπας Ντοματοπολτό

  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο

  • 1 ματσάκι Σέλινο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • κόκκινο πιπέρι

  • 500γρ Κριθαράκι

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 3΄.Προσθέτουμε το ντοματοπολτό και πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο κι ανακατεύουμε να κοκκινίσουν τα λαχανικά.
    Προσθέτουμε ζεστό νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το κριθαράκι αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄λεπτά.
    Σερβίρουμε αμέσως με τυρί φέτα.
    Καλή επιτυχία
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »