19 April 2024

Κριτσίνια με καρότο

Κριτσίνια με καρότο

Τέλεια κριτσίνια για όλες τις ώρες…. με  πέντε υλικά, νόστιμα και απίστευτα εύκολα. Το καρότο δίνει απίστευτη γλυκάδα το αλάτι γεύση και το καλό παρθένο ελαιόλαδο μια ανάλαφρη νότα. Όταν δοκίμασα τη συνταγή δεν πίστεψα με τίποτα ότι θα μπορούσαν να γίνουν τόσο νόστιμα ….και όμως έπεσα έξω… Σου χαρίζω τη συνταγή και πρέπει να τα δοκιμάσεις….

Κριτσίνια με καρότο

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: Κουλουράκια, ΣνακΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

30

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

1

hour 
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 500γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 300γρ καρότα

  • 1 κουτ γλυκού Αλάτι

  • 120ml Ελαιόλαδο

  • 80γρ Νερό

Οδηγίες

  • Βάζουμε τα καρότα μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό στον ηλεκτρικό τρίφτη και τα πολτοποιούμε να γίνουν ένας πουρές. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και στη συνέχεια ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και πλάθουμε μπαστουνάκια (αν η ζύμη κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ώσπου να πάρουν χρώμα. Αφού κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.
    Καλή επιτυχία
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »