29 March 2024

Κορμός με μαρμελάδα φράουλα

Κορμός με μαρμελάδα φράουλα

Για φαντάσου μέσα σε 25 λεπτά περίπου, να έχεις έτοιμο ένα λαχταριστό κορμό με μαρμελάδα φράουλα… με 5 υλικά που σίγουρα υπάρχουν στο ντουλάπι σου , εύκολη διαδικασία και πεντανόστιμο αποτέλεσμα…

Μπορείς αντί μαρμελάδα να βάλεις, μερέντα ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς , τρίψε σοκολάτα , γέμισε το με πουρέ κάστανου….το μόνο που θα σου πω είναι ότι…με όποια γεύση και να επιλέξεις το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ. Ένα απίθανο γλυκάκι που θα λατρέψουν όλοι, για όλες τις ώρες…φτιάξε ένα καφεδάκι και έλα να δεις πόσο γρήγορα θα δημιουργήσουμε αυτή την λιχουδιά…

Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment

Κορμός με μαρμελάδα φράουλα

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: ΚέικΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Servings

8

servings
Prep time
Cooking time

30

λεπτά
Calories

kcal

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη

  • 1 Βανίλια

  • 4 Αυγά

  • 350γρ Μαρμελάδα Φράουλα

  • για πασπάλισμα (προαιρετικά) Ζάχαρη Άχνη

Οδηγίες

  • Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και με μια σπάτουλα, ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • Στο κλασικό ταψί της κουζίνας (44×37) με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα έτσι ώστε η επιφάνειά του να είναι λεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά.
    Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Κάνουμε ρολό με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας και πασπαλίζουμε με άχνη.
    Καλή επιτυχία.
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »