23 April 2024

Κερκυραϊκή Τάρτα με Κουμκουάτ

Κερκυραϊκή Τάρτα με Κουμκουάτ

Μια τάρτα που σε ταξιδεύει στην όμορφη Κέρκυρα και είμαι πολύ χαρούμενη γι ‘αυτό διότι η συνταγή  έτυχε και πέτυχε…

Τυχαία λοιπόν το ανήσυχο μυαλό μου προσπαθούσε να παντρέψει μέσα σε ένα γλυκό γεύσεις που θα  σε ταξιδέψουν στα όμορφα καντούνια του νησιού… Και ναι λοιπόν, αυτό το γλυκό σε ταξιδεύει χωρίς αποσκευές, διότι οι γεύσεις έχουν την ιδιότητα να σε πηγαίνουν από μόνες τους και να σου θυμίζουν όμορφες αναμνήσεις. Δε γίνεται λοιπόν να έρθεις στην Κέρκυρα και να μη γευτείς το κουμκουάτ σε όλες τις μορφές του.

Θα το βρεις σε λικέρ, σε γλυκό του κουταλιού, αποξηραμένο και γενικά ότι βάλει ο νους σου αφού θα περπατάς στα καντούνια του νησιού και θα το βλέπεις παντού. Τώρα θα σου πω λίγα λόγια για την τάρτα που ειλικρινά την αγάπησα και στην προτείνω ανεπιφύλακτα. Έχει τα πάντα, γεύση, άρωμα και εμφάνιση… Είναι μια όμορφη ιδέα που μπορείς να τη φτιάξεις στο δικό σου γούστο με ότι εσύ αγαπάς… Σίγουρα και εγώ θα τη δοκιμάσω ξανά και σε άλλες γεύσεις. Η μαγεία πάντα σε μια συνταγή κρύβεται στο να πάρεις την ιδέα και να την κάνεις δική σου. Πάρε την έμπνευση λοιπόν και βάλε τα χρώματα της ψυχής σου.

Δική σου η συνταγή με αγάπη!!!

Κερκυραϊκή Τάρτα με Κουμκουάτ

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: ΓλυκάΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

40

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 1 Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

  • 200ml Σαντιγί

  • 1 1/2 φλιτζάνι Γάλα

  • 200γρ Γλυκό του κουταλιού Κουμκουάτ

  • 15 φύλλα Φύλλο κρούστας

  • 1 σφηνάκι Λικέρ Κουμκουάτ

  • 150γρ Βούτυρο

  • Μαύρη Ζάχαρη

Οδηγίες

  • Αρχικά βουτυρώνω την ταρτιέρα, στρώνω τα φύλλα ένα ένα και τα πασπαλίζω με βούτυρο και ζάχαρη μαύρη, να γίνει σαν μια φωλιά κόβω με ένα μαχαίρι ότι περισσεύει.Αφού στρώσω όλα τα φύλλα ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.

  • Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα και προσθέτω και τη χτυπημένη σαντιγί ώστε να αφρατέψει η κρέμα. Ρίχνω το λικέρ κουμκουάτ και ανακατεύω απαλά. Αφού ψηθεί η τάρτα αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και τη γεμίζω με την κρέμα.Στολίζω με το γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ και είναι έτοιμη!
    Καλή επιτυχία!!!
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »