25 April 2024

Εύκολη συνταγή για τορτίγιες

Εύκολη συνταγή για τορτίγιες

Φτιάξε τις δικές σου τορτίγιες εύκολα και χωρίς κόπο!
Το καλύτερο σνακ για όλες τις ώρες που θα σου λύσει τα χέρια…γέμισε τες με την αγαπημένη σου γεύση και καλή απόλαυση !!!

#enjoy_the_moment

Εύκολη συνταγή για τορτίγιες

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: ΖύμεςΚουζίνα: ΜεξικάνικηΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Servings

8

servings
Prep time
Cooking time

50

λεπτά
Calories

kcal

Συστατικά

  • 320γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ

  • 180γρ (χλιαρό) Νερό

  • 50γρ Ελαιόλαδο

  • 1/2 κουτ γλυκού Αλάτι

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέκιν, το ελαιόλαδο, το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ζύμη.
    Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Τοποθετούμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη. Φτιάχνουμε 8 μπαλάκια και ανοίγουμε ένα ένα με τον πλάστη ώστε να σχηματίσουμε ένα λεπτό φύλλο τορτίγιας. Ψήνουμε τις τορτίγες σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από κάθε πλευρά ίσα να πάρουν χρώμα. Τις γεμίζουμε με ότι θέλουμε και απολαμβάνουμε!
    Καλή επιτυχια!
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »