19 March 2024

Εύκολη Πατσαβουρόπιτα με τυρί

Η πατσαβουρόπιτα «πραγματοποιεί όσα υπόσχεται» και έχει άμεση σχέση με τη «πατσαβούρα» από την οποία πήρε και το όνομα της! Η πατσαβουρόπιτα είναι μια Ελληνική παραδοσιακή πίτα που φτιάχνεται αλμυρή ή γλυκιά με διάφορα υλικά και γέμιση που διαφέρει ανάλογα τα γούστα. Έτσι έχουμε, πατσαβουρόπιτα με τυρί, με σπανάκι, με μανιτάρια, με ζαμπόν και με οτιδήποτε άλλο θέλουμε.

Η πατσαβουρόπιτα λέγεται έτσι γιατί τόσο τα φύλλα όσο και τα υλικά τοποθετούνται «απρόσεχτα» στο ταψί, όπως ακριβώς πετάμε μια πατσαβούρα! Το μυστικό της γεύσης βρίσκεται στις πολλές στρώσεις γέμιση-φύλλο που εναλλάσσονται πολλές φορές μεταξύ τους στο ίδιο ταψί. Η πατσαβουρόπιτα που θα δεις σήμερα είναι εύκολη, είναι πεντανόστιμη , είναι η τυρόπιτα που θα σου λύσει τα χέρια.
Θα τη φτιάξεις σε 10 λεπτά και θα χορτάσεις όλη την οικογένεια ! Με πολύ λίγα υλικά και πραγματικά τόσο νόστιμη!!!

Εύκολη Πατσαβουρόπιτα με τυρί

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: Πίτες
Μερίδες

10

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

1

hour 

20

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 350γρ Τυρί φέτα

  • 220γρ Τυριά mix

  • 2 Αυγά

  • 280γρ (στραγγιστό) Γιαούρτι

  • 450γρ Φύλλο κρούστας

  • 120ml Ελαιόλαδο

  • Φρέσκο πιπέρι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180 C στον αέρα.
    Σπάμε τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το mix τυριών, τα αυγά, πιπέρι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
    Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας.
    Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.Στρώνουμε ένα φύλλο κάτω στο ταψί και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
    Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού.
    Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση.
    Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση.
    Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 50 λεπτά.

Συνταγή Video

About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »