23 April 2024

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Καλοκαιράκι και το καρπούζι στα καλύτερα του

Καλοκαιράκι και το καρπούζι στα καλύτερα του, αγαπημένο φρούτο για μένα και φέτος το τόλμησα να το κάνω και γλυκό του κουταλιού ώστε να το χαρώ με καφεδάκι ελληνικό αλλά και με γιαούρτι….τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες να ξέρεις ταιριάζουν απίστευτα με γιαούρτι.

Η συνταγή ήρθε  από τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια σε μια πολύ γρήγορη βόλτα μου. Αν με παρακολουθείς ξέρεις που λατρεύω αυτά τα μέρη και εννοείται δοκιμάζω πάντα παραδοσιακές γεύσεις…εκείνη τη μέρα λοιπόν ο κατάλογος έλεγε γλυκό του κουταλιού καρπούζι και τα μάτια μου πήραν φωτιά….εννοείται ήταν η επιλογή μου για να κλείσω αυτό το υπέροχο γεύμα…το καρπούζι ήρθε σε ένα υπέροχο πιατάκι και η γεύση του με ταξίδεψε, μου έμεινε χαραγμένη στη μνήμη ακόμα και αυτή τη στιγμή που σου γράφω… Εννοείται η επόμενη κίνηση μου ήταν να ψάξω να βρω τη μαγισσούλα που έφτιαξε αυτό το υπέροχο γλυκό…και τη βρήκα, ήταν μια γιαγιούλα με ένα χαμόγελο που δεν θα ξεχάσω ποτέ, πρόθυμη να μου απαντήσει και να μου πει όλα τα μυστικά….-Άκου κόρη μου οι τρόποι για να φτιάξεις αυτό το γλυκό είναι δυο με ασβέστη ή με λεμόνι… επέλεξα το λεμόνι γιατί πολύ απλά μπορούμε να το βρούμε όλοι…Τα υπόλοιπα θα τα βρεις όλα παρακάτω…. Η συνταγή δική σου με αγάπη!!!!

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: Γλυκά, Γλυκά του κουταλιούΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 1 κιλό (το άσπρο μέρος) Φλούδες καρπούζι

  • 800 γρ Ζάχαρη

  • 2 φλιτζάνια Νερό

  • 1 Βανίλια

  • 1 κουτ σούπας Γλυκόζη

  • από 2 λεμόνια Φρέσκο χυμό λεμονιού


Οδηγίες

  • Πλένουμε καλά τις φλούδες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό, που μέσα έχουμε στύψει τα δυο λεμόνια.
    Προσέχουμε να βυθίζονται καλά μέσα στο νερό και τα αφήνουμε για δυο ώρες. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε , τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

  • Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′ λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα, βράζουμε ξανά πάλι το γλυκό, σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη (αν δεν έχεις στύψε μισό λεμόνι) και τη βανίλια.
    Καλή επιτυχία
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »