28 March 2024

Γλυκό λεμόνι με γιαούρτι

Γλυκό λεμόνι με γιαούρτι

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες γι’ αυτήν την υπέροχη δροσερή γεύση που δίνει αυτό το γλυκό, ιδανικό για τις μέρες του καλοκαιριού χωρίς πολλές θερμίδες και πραγματικά τόσο ανάλαφρο!!!

Είναι γοητευτικό και κλέβει την παράσταση ακόμα και αν υπάρχουν δυο τρία γλυκά στο τραπέζι όλοι θα θέλουν αυτό, όσο μένει στο ψυγείο τόσο καλύτερο γίνεται (αν μείνει). Το σημαντικότερο δε…. θα το φτιάξεις σε 10 λεπτά κ ίσως λέω και πολλά!
Λεμονογιαουρτομπισκοτογλυκο λοιπόν….. και φύγαμε… η αγαπημένη γεύση του καλοκαιριού !!!!

@petros_maounatzis Εύκολο γιαουρτένιο γλυκό σε 5 λεπτά ! #petrosmaounatzis #greektiktok #greekrecipe #συνταγές #ευκολεσσυνταγες #easyrecipe #cooking #foryou #dessert ♬ πρωτότυπος ήχος – Petros Maounatzis

Γλυκό λεμόνι με γιαούρτι

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: Γλυκά, ΚέικΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

6

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

10

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 500γρ ( με όλα τα λιπαρά) Γιαούρτι

  • 1 κουτί Ζαχαρούχο Γάλα

  • 150γρ Βούτυρο

  • 300γρ Μπισκότα digestive

  • 1 λεμόνι Φρέσκο χυμό λεμονιού

  • 1 Ξύσμα Λεμόνι


Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Λιώνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα μπισκότα στον ηλεκτρικό τρίφτη, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

  • Σε ποτηράκια με ένα κουτάλι τοποθετούμε μπισκότο στη βάση και με ένα κορνέ την κρέμα. Στολίζουμε με φύλλα μέντας, ξύσμα λεμονιού και τριμμένο μπισκότο.

    Καλή επιτυχία!
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »