16 April 2024

Σπιτική μερέντα με ταχίνι

Σπιτική μερέντα με ταχίνι

Το πρωινό είναι ένα από τα ποιο σημαντικότερα γεύματα και μάλιστα στη χρονική εκείνη στιγμή της ημέρας που οι αποθήκες ενέργειας του σώματος απαιτούν την επαναφόρτισή τους μετά από τις ώρες του βραδινού ύπνου και το σώμα απαιτεί πρόσληψη «καυσίμου» για να ξεκινήσει τις δραστηριότητες του, οπότε όταν το αποφεύγουμε αναγκάζουμε τον οργανισμό μας να υπολειτουργεί.

Σήμερα θα σου δείξω πως μπορείς να φτιάξεις μια τέλεια σπιτική μερέντα και να την εντάξεις στην καθημερινότητα σου ειδικά αν έχεις και παιδάκια νομίζω σου βρήκα την καλύτερη λύση για πρωινό . Μια βόμβα από βιταμίνες, φουντούκια , μέλι , ταχίνι είναι η καλύτερη επιλογή για να γεμίσεις τον οργανισμό σου με καλά “καύσιμα” και να μην πεινάσεις μέχρι το μεσημέρι….

Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment

Σπιτική μερέντα με ταχίνι

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: Γλυκά, ΚέικΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

10

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 150γρ ψημένα Φουντούκια

  • 150γρ Ταχίνι

  • 4 κουτ σούπας Μέλι

  • 150γρ στέβια ή και κανονική (λιωμένη) Κουβερτούρα σοκολάτα

  • 50γρ Βούτυρο


Οδηγίες

  • Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
    Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Βάζουμε στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί για 2′ ή τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    Η μερέντα είναι έτοιμη και διατηρείται εκτός ψυγείου.
    Καλή επιτυχία !
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »