24 April 2024

Σαρδέλες στο φούρνο

Σαρδέλες στο φούρνο

Χαρακτηρίζεται από την αρχαία Ελλάδα ως το ψαράκι των φτωχών ….και δεν είναι άλλο από την πεντανόστιμη σαρδέλα…

Η σαρδέλα είναι ιδιαίτερα θρεπτική, πλούσια σε ω-3 λιπαρά, βιταμίνες D και Β12 και πρωτεΐνες.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ταπεινή σαρδέλα, ακριβώς λόγω της ταπεινότητάς της και της χαμηλής θέσης που κατέχει στην τροφική αλυσίδα, ζει μικρότερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα περισσότερα ψάρια, με αποτέλεσμα να είναι διατροφικά πιο ασφαλής, αφού δεν προλαβαίνει, στη σύντομη ζωή της στη θάλασσα, να συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες υδραργύρου. Ψαράκι των φτωχών λοιπόν που σιγά σιγά άρχισε να μαγειρεύεται και σε γκουρμέ εκδοχές….Παρακάτω θα βρεις ένα παραδοσιακό τρόπο ικανό να γεμίσει το τραπέζι σου με παρέα γέλια και χαρές….

Η συνταγή δική σου με αγάπη…
#enjoy_the_moment

Σαρδέλες στο φούρνο

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: Ψάρι, ΨάριαΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

3

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

25

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 1 κιλό Σαρδέλες

  • 4 σκελίδες ψιλοκομμένο Σκόρδο

  • 4 κομμένες κυβάκια Πιπεριές Φλωρίνης

  • 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο

  • 1 λεμόνι Χυμό λεμονιού

  • 1 ματσάκι Μαϊντανό

  • 1 ματσάκι Άνηθο

  • Πιπέρι

  • Αλάτι

Οδηγίες

  • Αρχικά ζητάμε από τον ψαρά να μας καθαρίσει τις σαρδέλες, αν είσαι όμως σαν έμενα που δε θέλεις να ταλαιπωρείς κόσμο ο τρόπος είναι απλός…καθαρίζεις τα λέπια, τραβάς το κεφαλάκι βγαίνουν τα αντεράκια πλένεις καλά και είσαι έτοιμος…Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ την ψιλοκομμένη πιπεριά, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, άνηθο, μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψάκι το μισό από το μείγμα και τοποθετούμε στη σειρά τις σαρδέλες από πάνω. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα ώστε στο φούρνο να παραμείνουν ζουμερές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
    Απολαμβάνουμε με ουζάκι, τσίπουρο και καλή παρέα!!!
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »