16 April 2024

Μαρμελάδα μήλο με κανέλα

Μαρμελάδα μήλο με κανέλα

Η πιο γλυκιά ανάμνηση από την παιδική μου ηλικία είναι η γιαγιά μου πάνω από μια κατσαρόλα να φτιάχνει γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, να γεμίζει τα βαζάκια της και να σκορπάει το σπίτι με αρώματα, όχι η γιαγιά μου δεν ήταν φαν της κουζίνας το φαγητό τις περισσότερες φορές το έφτιαχνε ο παππούς, αλλά ήταν η καλύτερη μαρμελαδού!!!

Η δικιά μου η Λένη που θα έδινα τα πάντα για ένα βαζάκι από τη δική της μαρμελάδα…Όταν λοιπόν φτιάχνω μια μαρμελάδα πάντα το μυαλό μου είναι κολλημένο στη μορφή της λες και τη φέρνω κοντά μου μέσα από τη γεύση …Καλοκαίρι στο χωριό, πρωινό με τηγανόψωμα με μπόλικη ζάχαρη και ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα…από τα χεράκια της γιαγιάς που ήταν γεμάτα πάντα από αγάπη και σφιχτές αγκαλιές. Παρακάτω θα βρεις μια υπέροχη μαρμελάδα με μήλο και κανέλα ένας απίθανος συνδυασμός και είμαι σίγουρη ότι θα χτίσεις τη δική σου ανάμνηση… Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment

Μαρμελάδα μήλο με κανέλα

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: Γλυκά, ΜαρμελάδεςΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

50

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 1 κιλό (καθαρισμένα) Μήλα

  • 500γρ Ζάχαρη

  • 2 κουτ σούπας Φρέσκο χυμό λεμονιού

  • 2 Κανέλα ξυλάκι

  • 1 κουτ γλυκού Κανέλα (Σκόνη)


Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα τα μήλα, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια, το χυμό λεμονιού και τη σκόνη κανέλας.
    Αφήνουμε τη μαρμελάδα για 35 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.

    Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια την πολτοποιούμε στο μούλτι σε δόσεις.
    Τέλος, την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
    Καλή επιτυχία !
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

4 Comments

  • Μόλις ετοίμασα μαρμελάδα μήλου απλώς έβαλα λιγότερη ζάχαρη…. Μμμμμ

    • Κυρία Παναγιώτα χαιρόμαστε πολύ!!! Καλοφάγωτη…!!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!!!

  • Θα μπορούσε στη συγκεκριμένη συνταγή να χρησιμοποιηθεί stevia αντί για κρυσταλλική ζάχαρη; Αν ναι, σε τί αναλογία;

    • Θα μπορούσε αλλά θα χρησιμοποιήσετε στέβια που είναι για μαρμελάδες , ποσότητα 400γρ (1 προσ 1) . Σας ευχαριστούμε πολύ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »