28 March 2024

Σορμπέ Κεράσι|Χωρίς ζάχαρη

Τα κεράσια τρώγονται κυρίως ως φρέσκα φρούτα και φυσικά δεν είναι μόνο ένα από τα πιο νόστιμα και δροσερά καλοκαιρινά φρούτα, είναι και ένας διατροφικός θησαυρός.

Αυτό το μικρό, ζουμερό φρούτο προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας και αξίζει μια θέση στο πιάτο μας.

Τα κεράσια δεν είναι μόνο θρεπτικά, αλλά ανήκουν στα φρούτα που προστατεύουν συνολικά την υγεία. Ένα φλιτζάνι ή περίπου 21 κεράσια δίνουν λιγότερες από 100 θερμίδες, ενώ καλύπτουν το 15% των καθημερινών σας αναγκών σε βιταμίνη C.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι κερασιών: το γλυκό κεράσι και το ξινό κεράσι ή αλλιώς βύσσινο.

Στην Ελλάδα καλλιεργούνται αρκετές ποικιλίες κερασιάς στην Πιερία, την Έδεσσα, τη Ροδόπη, τα Γρεβενά, και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας.

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα δροσερό σορμπέ κεράσι χωρίς ζάχαρη και νομίζω δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ιδανικο για μικρά παιδάκια και σούπερ υγιεινό ….Έλα μαζί μου να δώσουμε χρώμα και γεύση στο καλοκαίρι ….

Σορμπέ Κεράσι|Χωρίς ζάχαρη

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: Γλυκά, ΣορμπέΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

10

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 400γρ ώριμα (χωρίς κουκούτσια) Κεράσια

  • 2 κουτ σούπας Μέλι

  • 250ml Νερό

  • 1 κουτ σούπας Χυμό λεμονιού


Οδηγίες

  • Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια, στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε, αφαιρούμε από τη φωτιά αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα κεράσια και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, τοποθετούμε σε ένα δοχείο και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη.
    Καλή επιτυχία.
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »