0 0
Ρεβύθια με κουρκουμά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Συστατικά

500γρ βρασμένα Ρεβύθια
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδια
1 σκελίδα ψιλοκομμένη Σκόρδο
500γρ πολτοποιημένα Ντοματάκια κονκασέ
300γρ Γάλα καρύδας
1κομμένη σε κυβάκια Πιπεριά Φλωρίνης
2 κούπες ψιλοκομμένο Σπανάκι
Μαϊντανό
1 κουτ γλ Κουρκουμά
1 κουτ γλ Κάρυ
Αλάτι
1/2 κουτ γλ Μπούκοβο
Φρέσκο πιπέρι
1 σφηνάκι Ελαιόλαδο
για να το συνοδέψετε Ρύζι Μπασμάτι

Ρεβύθια με κουρκουμά

  • Μέτρια

Συστατικά

Οδηγίες

Κοινοποιήσε

 

Μια συνταγή όλο υγεία, έχω ξετρελαθεί πραγματικά δηλώνω ερωτευμένη με αυτό το πιάτο. Δεν περίμενα ποτέ ότι τα ρεβύθια θα μπορούσαν να γίνουν τόσο νόστιμα και παράλληλα τόσο καλά για την υγεία μας. Κουρκουμάς, κάρυ, μπούκοβο και σπανάκι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και θα σε γεμίσουν καλή υγεία, γεύση και άρωμα. Μην μου φοβηθείς το γάλα καρύδας…. σε παρακαλώ δοκίμασε το, είναι εξαιρετικό και οπωσδήποτε να το συνοδέψεις με ρύζι Μπασμάτι είναι ο τέλειος συνδυασμός,το καλύτερο ζευγάρι της χρονιάς… θα μπορούσα να σου μιλάω ώρες για αυτές τις γεύσεις πραγματικά αλλά κάπου εδώ θα σε αφήσω να ετοιμαστείς για να το μαγειρέψουμε…. Πάμε μαζί να αγγίξουμε την τελειότητα ….γιατί πραγματικά θα την αγγίξουμε και ξέρεις ότι ψέμματα δεν σου έχω πει ποτέ….ότι αγαπώ πάντα το μοιράζομαι μαζί σου….Η συνταγή δική σου με αγάπη!!!!

 

 

 



Βήματα

1
Έτοιμο

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους και προσθέτουμε τα ρεβύθια, τη ντομάτα και ένα φλιτζάνι νερό. Αλατίζουμε όπως επιθυμούμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.

2
Έτοιμο

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας , το σπανάκι , και το βράζουμε μέχρι να χυλώσει και να δέσει. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι Μπασμάτι το οποίο έχουμε ήδη βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καλή επιτυχία

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, την μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς την μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στην ζωή!!!Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

προηγούμενη
Λαζάνι με κιμά και μπέικον
επόμενη
Spaghetti all’amatriciana

-->

προηγούμενη
Λαζάνι με κιμά και μπέικον
επόμενη
Spaghetti all’amatriciana

Στείλε μας τη γνώμη σου

Translate »