19 April 2024

Πάστα φλώρα πορτοκάλι

Πάστα φλώρα πορτοκάλι

Πάστα φλώρα με φρέσκο βούτυρο Κερκύρας και απίθανη μαρμελάδα πορτοκάλι. Ένας συνδυασμός που κλέβει την παράσταση !!!

Ένα απίθανο γλύκισμα που προέρχεται από την ιταλική pasta frolla (πάστα φρόλα) που στα ιταλικά σημαίνει «τραγανή ζύμη» (κρύο βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι) και αποτελεί τη βάση σε πολλά γλυκά. . Με έναν απλό αναγραμματισμό, λοιπόν, η φρόλα έγινε φλώρα και ιδού και το ελληνικό της όνομα ! Φόρεσε της την αγαπημένη σου μαρμελάδα και άσε τα αρώματα να σε ταξιδέψουν…. μέσα στην τραγανή και λαχταριστή της ζύμη !

Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment

Πάστα φλώρα πορτοκάλι

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: Γλυκά, ΚέικΚουζίνα: ΙταλικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

12

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

1

hour 
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 200γρ Κερκύρας (παγωμένο) Βούτυρο Αγελαδινό

  • 140γρ Ζάχαρη Άχνη

  • 300γρ (Λήμνος) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 100γρ Πούδρα αμυγδάλου

  • 2 Κρόκους

  • 1 Ξύσμα πορτοκάλι

  • ελάχιστο Αλάτι

  • 300γρ Μαρμελάδα πορτοκάλι

  • 2 κουτ σούπας Νερό

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν τελείως στο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκάλι.
    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι, ενώ στη συνέχεια, καθώς θα σφίγγει το μείγμα, ζυμώνουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη.

  • Παίρνουμε τα ⅔ της ζύμης και την ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα (χρησιμοποιώντας αν χρειάζεται λίγο επιπλέον αλεύρι), τόσο ώστε να εφαρμόζει στην ταρτιέρα (26 εκατ) και να σηκώνεται στα τοιχώματα.
    Τη μεταφέρουμε στη βουτυρωμένη ταρτιέρα, την εφαρμόζουμε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της και τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνειά της.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα με το νερό και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα της μαρμελάδας σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα στις λαδόκολλες και κόβουμε με μαχαιράκι λωρίδες. Τις τοποθετούμε σταυρωτά πάνω στο μείγμα μαρμελάδας και πιέζουμε τις άκρες να ενωθούν με τη ζύμη βάσης.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει καλά η ζύμη. Αφήνουμε την πάστα φλώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
    Καλή επιτυχία
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »