Μπισκότα με τζίντζερ (Gingerbread cookies)

0 0
Μπισκότα με τζίντζερ (Gingerbread cookies)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Συστατικά

Προσαρμογή μερίδων:
115γρ Βούτυρο
100γρ Καστανή Ζάχαρη
230γρ Μελάσα
1 αυγό
490γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελάχιστο Αλάτι
2 κουτ γλυκού Τζίντζερ
1 1/2 κουτ γλυκού Κανέλα
1/4 κουτ γλυκού Γαρίφαλο (Σκόνη)
Για γλάσο
2 φλιτζάνια Ζάχαρη Άχνη
2 κουτ σούπας Γάλα
Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:
    • 40
    • 35 Μερίδες
    • Μέτρια

    Συστατικά

    • Για γλάσο

    Οδηγίες

    Κοινοποιήσε

    Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή πλημμυρισμένη μέσα στα αρώματα και στις γεύσεις. Πριν από όλα στολίζουμε την καρδιά μας με χαρά και ελπίδα, προσφέρουμε αγάπη, συμπόνια και στήριξη σε όποιον τα έχει ανάγκη. Υστέρα γεμίζουμε το σπίτι μας με λιχουδιές, αρώματα και πολύχρωμα φωτάκια…Τα παρακάτω μπισκοτάκια θα τα αγαπήσεις διότι θα σε γεμίσουν με όμορφες αναμνήσεις και θα μυρίσει το σπίτι σουαπό την μαγεία των Χριστουγέννων. Εύκολα , νόστιμα και ιδανικά να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδάκια σου! Καλές γιορτές σε όλους με υγεία ! . #enjoy_the_moment

    Βήματα

    1
    Έτοιμο

    Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε τη μελάσα και ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά (αλεύρι και μπαχαρικά). Τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο σιγά σιγά να ενσωματωθούν. Πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι). Τοποθετούμε ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.

    2
    Έτοιμο

    Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ένα φύλλο 2 εκατ , κόβουμε με κουπάτ σε ότι σχέδιο θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε με όλη την ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

    3
    Έτοιμο

    Για το γλάσο

    Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη με το γάλα και ανακατεύουμε. Αν το θέλουμε πιο ρευστό, προσθέτουμε λίγο επιπλέουν γάλα. Χρησιμοποιούμε ένα λεπτό κορνέ και ζωγραφίζουμε τα μπισκότα. Καλή επιτυχία .

    Έλενα Χονδρογιάννη

    Eίμαι η Έλενα αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, την μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς την μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στην ζωή!!!Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

    προηγούμενη
    Κέικ μήλου | νηστίσιμο (vegan)
    επόμενη
    Γαλατόπιτα |Νηστίσιμη| Χωρίς ζάχαρη

    -->

    προηγούμενη
    Κέικ μήλου | νηστίσιμο (vegan)
    επόμενη
    Γαλατόπιτα |Νηστίσιμη| Χωρίς ζάχαρη

    Στείλε μας τη γνώμη σου

    Translate »