16 April 2024

Μους σοκολάτας με μέλι και πορτοκάλι

Σήμερα θα φτιάξουμε την απόλυτη σοκολατένια μους …. Με μπόλικο ξύσμα πορτοκάλι ένας απίθανος συνδυασμός που σίγουρα θα τρελάνει τους πάντες … εξάλλου εννιά στους δέκα τρελαίνονται για σοκολάτα. Ο δέκατος απλώς λέει ψέμματα !!!

Ένα υπέροχο επιδόρπιο που μπορεί να γίνει η καλύτερη σου επιλογή όταν αναζητάς γλυκό. Σοκολάτα, μέλι, γιαούρτι και ξύσμα από πορτοκάλι ένωσαν τις γεύσεις του και δημιούργησαν το απόλυτο σοκολατένιο έδεσμα !!!
Με λίγες θερμίδες αφού περιέχει μέλι και φυσικά μπορείς να αντικαταστήσεις την κουβερτούρα με σοκολάτα στέβια για να το κάνεις ακόμα πιο υγιεινό !
Έλα μαζί μου να δεις πόσο εύκολα και γρήγορα θα φτιάξουμε αυτήν την απίθανη μους σοκολάτας και μην ξεχνάς οι ειδικοί θεωρούν ότι παρόλο που η σοκολάτα περιέχει πολλές θερμίδες, έχει συστατικά που ευνοούν την απώλεια βάρους..ναι ναι πολύ καλά ακούς …το καλύτερο στο άφησα για το τέλος …Γιαυτό μην αργείς πάμε να τη φτιάξουμε ….

Μους σοκολάτας με μέλι και πορτοκάλι

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: ΓλυκάΚουζίνα: ΓαλλικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 280γρ Κουβερτούρα σοκολάτα

  • 120γρ Γάλα

  • 380γρ (5%λιπαρά) Γιαούρτι

  • 1 Ξύσμα πορτοκάλι

  • 100γρ (κομμένη κομματάκια) Κουβερτούρα σοκολάτα

  • 1 κουτ σούπας Μέλι


Οδηγίες

  • Βάζουµε πρώτα την κουβερτούρα κομμένη κομμάτια µε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Σε πολύ χαµηλή φωτιά αφήνουµε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
    Αφού λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά το μείγμα να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα… Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκάλι και τα κομμάτια σοκολάτας ανακατεύουμε και βάζουμε σε ποτηράκια.
    Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
    Καλή επιτυχία
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »