Μελωμένο κόκκινο μοσχαράκι στη γάστρα

0 0
Μελωμένο κόκκινο μοσχαράκι στη γάστρα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Συστατικά

Προσαρμογή μερίδων:
700γρ (ελιά κομμένο κομματάκια)) Μοσχάρι
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι
1 σκελίδα (ψιλοκομμένο) Σκόρδο
1 κουτ σούπας Ντοματοπολτό
1 κουτ γλυκού Κανέλα (Σκόνη)
3 κουτ σούπας Αλεύρι
300γρ Πατάτες baby
6 κομμένα χοντρά κομμάτια καρότα
μερικά φύλλα Δεντρολίβανο
500ml Ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
Κουζίνα:
  • 150
  • 4 Μερίδες
  • Μέτρια

Συστατικά

Οδηγίες

Κοινοποιήσε

Μελωμένο μοσχαράκι για σήμερα και πιστεύω είναι το καλύτερο που έχω φτιάξει…Ζήτα από τον κρεοπώλη σου ένα καλό κομμάτι κρέας και τα άλλα άφησε τα πάνω μου. Με πατατούλες και καροτάκια για έξτρα γεύση και μπόλικη σάλτσα για βουτιές με ψωμάκι. Μια υπέροχη επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι…Συνδύασε το με κόκκινο κρασάκι….και άσε τον ουρανίσκο σου να εκπλαγεί. Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment




Βήματα

1
Έτοιμο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλευρώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι να κάνει κρούστα. Το βάζουμε σε ένα μπολ στην άκρη και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.

2
Έτοιμο

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, αλάτι , πιπέρι, κανέλα και δεντρολίβανο ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε το ντοματοπολτό και καίμε στην βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το τοποθετούμε μέσα σε γάστρα ή ταψί το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου προσθέτοντας νερό να μην στύψει. Καλή επιτυχία!!!

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, την μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς την μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στην ζωή!!!Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

προηγούμενη
Γεμιστά με τυρί φέτα
επόμενη
Oμελέτα φούρνου

-->

προηγούμενη
Γεμιστά με τυρί φέτα
επόμενη
Oμελέτα φούρνου

Στείλε μας τη γνώμη σου

Translate »