28 March 2024

Καλαμάρια με σπανάκι

Καλαμάρια με σπανάκι

Ένα πιάτο πεντανόστιμο με μεγάλη θρεπτική αξία για τον οργανισμό. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ.

Τα καλαμάρια δεν είναι μόνο μια βιώσιμη πηγή θαλασσινών αλλά έρευνες δείχνουν ότι όταν μαγειρευτούν με τον σωστό τρόπο, είναι μια πολύ καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Είναι μια προτεινόμενη επιλογή για ένα υγιεινό τρόπο ζωής, είτε σας ενδιαφέρει να χάσετε βάρος είτε απλά για να προσφέρετε στον οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται…. αν τώρα βρεις και φρέσκα καλαμάρια σίγουρα το πιάτο θα απογειωθεί…

Αν είσαι στην Καβάλα σου έχουμε τη λύση στο ιχθυοπωλείο “Καπεταν Χρήστος” Σαππαιών 6 στο Σούγελο θα βρεις τα πιο φρέσκα καλαμαράκια και όχι μόνο…. Όλα φρέσκα από το καΐκι τους με τις πιο απίθανες τιμές και φυσικά με ένα τηλέφωνο έρχονται και στο χώρο σου…. Άκη και Νίκη σας ευχαριστούμε για την άψογη εξυπηρέτηση!!!

Καλαμάρια με σπανάκι

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: θαλασσινάΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Servings

3

servings
Prep time
Cooking time

1

hour 
Calories

kcal

Συστατικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια

  • 1 κιλό (καθαρισμένο) Φρέσκο σπανάκι

  • 1/2 φλιτζάνι (γλασέ) Ρύζι

  • 2 (κομμένα ροδέλες) Πράσα

  • 1 (ψιλοκομμένο) Κρεμμύδι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο

  • 1 ματσάκι Άνηθο

  • (για σερβίρισμα) Λεμόνι

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα πράσα μέχρι να γίνουν διάφανα περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε, Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά από το σπανάκι. Ρίχνουμε, αλάτι, πιπέρι, άνηθο ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με άφθονο λεμόνι.
    Καλή επιτυχία!
Καλαμάρια με σπανάκι….

Σάββατο στις 20:00 μμ θα φτιάξουμε live αυτό το πεντανόστιμο πιάτο …Καλαμάρια με σπανάκι λοιπόν μια απίθανη γεύση που θα απολαύσεις πολλές φορές στις μέρες τις νηστείας και όχι μόνο … φυσικά όπως πάντα σε θέλουμε στην παρέα μας για να μας πεις και τα νέα σου …Συντονίσου σε περιμένουμε …🙏

Δημοσιεύτηκε από Petros Maounatzis στις Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »