25 April 2024

Ζεστή σοκολάτα με λικέρ κουμ κουατ

Ζεστή σοκολάτα με λικέρ κουμ κουατ

Σοκολάτα ζεστή με λικέρ κουμ κουατ και μπόλικη σαντιγί ένας συνδυασμός που κλέβει την παράσταση και σε προκαλεί να τον δοκιμάσεις! Ένα απίθανο πάντρεμα για τολμηρούς…που σίγουρα πρέπει να γευτείς…

Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment

Το Κουμ κουατ καλλιεργείται και στην Ελλάδα  κυρίως στην Κέρκυρα και στα άλλα Ιόνια νησιά το είδος μαργαρίτα για τον καρπό του, που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, γίνεται γλυκό του κουταλιού και λικέρ.
Υπάρχουν διάφορα είδη κουμκουάτ. Τα τύπου Χόνγκ Κόνγκ σχεδόν στρογγυλά με διάμετρο 1,6 – 2 cm, τα Marumi ή Round Kumquat στρογγυλά, ελαφρώς πεπλατυσμένα με μήκος 3,2 cm, τα Meiwa επιμήκη έως στρογγυλά με πλάτος 4 cm, τα Nagami με οβάλ σχήμα μήκους 4,5 cm και πλάτος 3cm.
Ανθίζουν στα μέσα του καλοκαιριού και ο πολλαπλασιασμός αλλά και η καλλιέργειά τους είναι ίδια όπως τα άλλα εσπεριδοειδή.

Ζεστή σοκολάτα με λικέρ κουμ κουατ

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: Ποτά, ΡοφήματαΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

10

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζάνι Κακάο

  • 1/2 φλιτζάνι (τριμμένη) Κουβερτούρα σοκολάτα

  • 2 κουτ σούπας Ζάχαρη

  • 2 φλιτζάνια (πλήρες) Γάλα

  • 1 σφηνάκι Λικέρ Κουμκουάτ

  • Για γαρνίρισμα
  • Σαντιγί

  • τριμμένη Κουβερτούρα σοκολάτα

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα, προσθέτουμε το κακάο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα και αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
    Τέλος, προσθέτουμε το λικέρ κουμ κουατ. Μοιράζουμε σε δυο κούπες και γαρνίρουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα. Καλή απόλαυση!
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »