29 March 2024

Εύκολο μπισκοτογλυκό με γιαούρτι

Εύκολο μπισκοτογλυκό με γιαούρτι

Ένα πεντανόστιμο μαμαδίστικο γλυκό με απλά υλικά και πανεύκολη διαδικασία που μπορείς να φτιάξεις σε 10 λεπτά και να μείνουν όλοι άφωνοι.

Το σκαρώνεις στα πολύ γρήγορα και μπορεί να σταθεί σε γιορτή, σε τραπέζι, σε φιλική μάζωξη και γενικά αποτελεί μια ωραία και δροσερή επιλογή ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες. Επέλεξα βατόμουρα σαν φρούτο, εννοείται, μπορείς να βάλεις φράουλες ή κεράσια πάντα  στην ίδια ποσότητα που αναγράφω στη συνταγή….Ένα γλυκό που σίγουρα θα φτιάξεις πολλές φορές και θα το αγαπήσουν όλοι…

Η συνταγή δική σου με αγάπη…#enjoy_the_moment

Εύκολο μπισκοτογλυκό με γιαούρτι

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: Γλυκά, ΚέικΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

15

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

10

λεπτά
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 1 κιλό (2% ή 5% λιπαρά) Γιαούρτι

  • 1 1/2 πακετό Μπισκότα Παπαδοπούλου (πτι μπερ)

  • 500γρ (φυτική adoro) Κρέμα Γάλακτος

  • 150γρ Ζάχαρη Άχνη

  • 150γρ Βατόμουρα

  • Για στόλισμα
  • 10 Βατόμουρα


Οδηγίες

  • Αρχικά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να σχηματίσει κορυφές, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα βατόμουρα (κρατάμε μερικά )και τα πολτοποιούμε.
    Βάζουμε σε ένα μπολ λιγότερη από τη μισή κρέμα και ρίχνουμε μέσα τα πολτοποιημένα βατόμουρα μαζί με μερικά ολόκληρα που κρατήσαμε, ανακατεύουμε καλά.

  • Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μπισκότα και τοποθετούμε από πάνω την κρέμα βατόμουρο. Στρώνουμε ξανά μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με τη λευκή κρέμα στρώνοντας την καλά με μια σπάτουλα. Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια πάνω από την κρέμα.
    Στολίζουμε με μερικά βατόμουρα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες κόβουμε και απολαμβάνουμε.
    Καλή επιτυχία!
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »