28 March 2024

Γλυκοπατάτες γεμιστές με λαχανικά

Γλυκοπατάτες γεμιστές με λαχανικά

Η γλυκοπατάτα είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με γλυκιά γεύση. Έχει λεπτή, καφέ φλούδα στο εξωτερικό και έγχρωμη σάρκα εσωτερικά. Πιο συχνά τη συναντάμε σε χρώμα πορτοκαλί, αλλά κάποιες ποικιλίες μπορεί να είναι λευκές, πορφυρές ή κίτρινες.

Μπορούμε να τις φάμε μαζί με τη φλούδα τους ή ξεφλουδισμένες, ενώ τα φύλλα της γλυκοπατάτας είναι και αυτά βρώσιμα. Θεωρείτε σούπερ τροφή για τον οργανισμό διότι αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών. Περιέχουν μια σειρά από βιταμίνες και μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο και σελήνιο, ενώ περιέχουν τις περισσότερες από τις βιταμίνες Β και βιταμίνη C. Παρακάτω θα βρεις μια υπέροχη συνταγή για να βάλεις στη διατροφή σου αυτή την απίθανη κυρία… Γλυκοπατάτες γεμιστές λοιπόν και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι λαχανικά αγαπάς…

Η συνταγή δική σου με αγάπη..#enjoy_the_moment

Γλυκοπατάτες γεμιστές με λαχανικά

Recipe by Έλενα ΧονδρογιάννηΚατηγορία: ΟρεκτικάΚουζίνα: ΕλληνικήΔυσκολία συνταγής: Μέτρια
Μερίδες

4

μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος

2

hours 
Θερμίδες

kcal

Συστατικά

  • 2 Γλυκοπατάτες

  • 2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι Φρέσκο

  • 6-7 κομμένα Φρέσκα μανιτάρια

  • 1 σφηνάκι Ελαιόλαδο

  • μερικά φύλλα για στόλισμα Ρόκα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 100γρ vegan Παρμεζάνα

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τις βάζουμε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρά. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε 4-5 κ.σ. από τη σάρκα της πατάτας και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις για 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε την ψίχα από τις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε. Κατεβάσουμε από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες με τη γέμιση μέχρι πάνω και τις τοποθετούμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και στολίζουμε με φρέσκα φύλλα ρόκας.
    Καλή επιτυχία!!!
About Author

Έλενα Χονδρογιάννη

Eίμαι η Έλενα, αθεράπευτα ρομαντική, απεχθάνομαι την αδικία και βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και των ανθρώπων. Αγαπώ το καλό φαγητό, τη μουσική, τα ταξίδια στα βουνά και τα ανίψια μου. Δεν μπορώ να ζήσω μακριά από την κουζίνα μου και χωρίς τη μαγεία των Χριστουγέννων. Οι γεύσεις για μένα είναι αναμνήσεις …. δημιουργώντας λοιπόν αναμνήσεις δίνεις γεύση στη ζωή!!! Κάθε συνταγή μου είναι και μια γλυκιά ιστορία πασπαλισμένη με το καλύτερο συστατικό που δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι μου…. αγάπη και μεράκι! Θα με βρεις ανάμεσα σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, φωτογραφίσεις και food styling που τόσο αγαπώ!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »