Βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας | για διαβητικούς

1 0
Βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας | για διαβητικούς

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Συστατικά

Προσαρμογή μερίδων:
380γρ (φαρίνα που φουσκώνει μόνο του) Αλεύρι ολικής άλεσης
5 Αυγά
250γρ Βούτυρο
100γρ Γάλα
50γρ (1 προς 3) Στέβια
1 Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ γλυκού Κανέλα Κεϋλάνης
1 Βανίλια
Για το γλάσο
200γρ Γάλα εβαπορέ light
200γρ στέβια Κουβερτούρα σοκολάτα
1 κουτ γλυκού Ηλιέλαιο
Χαρακτηριστικά:
    Κουζίνα:
    • 80
    • 8 Μερίδες
    • Μέτρια

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Κοινοποιήσε

    Όταν δεν μπορείς να καταναλώσεις ζάχαρη …..Η λύση είναι στέβια ,αγαπημένη βασιλόπιτα λοιπόν με γλάσο σοκολάτας χωρίς ζάχαρη για σένα που για λόγους υγείας δεν μπορείς να φας ζάχαρη αλλά και για σένα που προσέχεις την διατροφή σου….Φέτος δεν θα στερηθεί κανείς τίποτα…. Μια υπέροχη συνταγή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα….η στέβια δίνει την γεύση που πρέπει και εσύ θα την αγαπήσεις….Φυσικά πάντα με ερώτηση του γιατρού σου για το πόσο και αν πρέπει να καταναλώσεις…Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία!!!

     

     







    Βήματα

    1
    Έτοιμο

    Για την βασιλόπιτα

    Αρχικά ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την στέβια , προσθέτουμε τους κρόκους , την βανίλια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκάλι, το γάλα, ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω για να ομοιογενοποιηθεί. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι ή ένα ταψί 24 εκατ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Μην ξεχάσεις το Φλουριιιιιι!!!!

    2
    Έτοιμο

    Για το γλάσο

    Βάζουμε σε ένα μπεν μαρί την σοκολάτα το γάλα και τα λιώνουμε. Τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Αφού έχει κρυώσει η βασιλόπιτα περιχύνουμε από πάνω την σοκολάτα. Καλή επιτυχία!!!

    προηγούμενη
    Τάρτα με μανιτάρια και μασκαρπόνε
    επόμενη
    cookies με σταφίδες και σοκολάτα

    -->

    προηγούμενη
    Τάρτα με μανιτάρια και μασκαρπόνε
    επόμενη
    cookies με σταφίδες και σοκολάτα

    Στείλε μας τη γνώμη σου

    Translate »